:: دوره 13، شماره 1 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 43-36 برگشت به فهرست نسخه ها
جدا سازی و کشت اولیه سلول‌های اپی‌تلیال تیموس رت با استفاده از آنزیم اکتینیدین میوه کیوی
کامران منصوری ، علی مصطفایی ، زینب شیروانی ، علی بید مشکی پور
چکیده:   (16113 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : برای تجزیه ماتریکس خارج سلولی جداسازی و کشت اولیه سلولها از آنزیمهای پروتئولیتیک بخصوص کلاژناز برای هضم بافت استفاده می‌شود. یافتن پروتئاز جایگزین کلاژناز در منابع گیاهی یا جانوری که راحت‌تر و با هزینه کمتر تخلیص گردد، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. به همین علت در مطالعه حاضر از آنزیم اکتینیدین که به وفور در میوه کیوی یافت می‌شود، جهت جداسازی سلولهای اپی‌تلیال تیموس موش صحرایی استفاده شد.

  روش بررسی : آنزیم اکتیندین تخلیص شده از میوه کیوی در دامنه غلظت 1 تا 10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر و زمان 3، 4 یا 5 ساعت برای جداسازی سلولهای اپی تلیال تیموس موش صحرایی استفاده شد و سلولهای اپی تلیال تیموس جداشده در پلیت کلاژن دار همراه محیط کشت willams E کشت داده شدند. درصد زنده ماندن سلولهای اپی تلیال با استفاده از تست تریپان بلو و مرفولوژی سلولها در مراحل کشت پس از رنگ‌آمیزی پاپا نیکولا بررسی شد.

  یافته‌ها : اکتینیدین در غلظت 4 میلی‌گرم در میلی‌لیتر در مدت زمان 4-5/3 ساعت ماتریکس خارج سلولی تیموس موش بزرگ را هضم و سلولهای اپی تلیال تیموس را بطور مطلوب جدا نمود. درصد بقای سلولهای جدا شده 95-90 درصد تخمین زده شد.

  نتیجه‌گیری : آنزیم اکتینیدین میوه کیوی در مقایسه با کلاژناز، پروتئاز مناسبی برای جداسازی سلولهای اپی تلیال تیموس موش و احتمالاً سایر حیوانات است. لذا با توجه به سادگی و کم هزینه بودن اکتینیدین، این آنزیم جایگزین مناسبی برای کلاژناز به هدف جداسازی سلولهای اپی تلیال تیموس و کشت این سلولها است.

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: اکتینیدین، سلولهای اپی تلیال تیموس، کشت اولیه، کلاژناز
متن کامل [PDF 275 kb]   (3041 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/23 | انتشار: 1387/3/26


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها