Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان
SJKU
General
http://sjku.muk.ac.ir
54
journal54
1560-652X
2345-4040
sjku
10.61186/sjku
en
jalali
1385
3
1
gregorian
2006
6
1
11
1
online
1
fulltext
fa
بررسی تاثیر مصرف ماست در کاهش وزن و BMI بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن
The effect of yoghurt on BMI and weight reduction in overweight people
عمومى
General
پژوهشي اصیل
Original Research
چکیده
زمینه و هدف: رژیم غذایی و تغذیه درمانی در درمان و کنترل وزن، یکی از مناسبترین روشهای درمانی محسوب میگردد. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر مصرف ماست در کاهش وزن و BMI بیماران مبتلا به چاقی و اضافه وزن انجام گرفت .
روش بررسی: تعداد 32 نفر افراد چاق و دارای اضافه وزن در یک مطالعه مداخلهای به روش بلوک راندمایز به دو گروه آزمایش 17 نفر (مصرفکننده دو سروینگ ماست) و گروه شاهد 15 نفر (عدم مصرف ماست) تقسیم شدند و در یک دوره زمانی 12 هفتهای در سه ماهه آخر سال 1383 در شهر سنندج مورد مطالعه قرار گرفتند. روش گردآوری دادهها مشاهده و ابزار مورد استفاده ترازو، دستگاه قد سنج بود. در ابتدای مطالعه دو گروه از نظر قد و وزن سنجش شدند و بعد از مداخله مجدداً از نظر وزن بررسی گردیدند و تغییرات وزن و BMI دو گروه از طریق نرم افزار آماری SPSS و با استفاده از آزمونهای T تست و من ویتنی U مقایسه گردید و 05/0p< معنیدار تلقی گردید.
یافتهها: در ابتدای مطالعه دو گروه از نظر قد و وزن و BMI تفاوت معنیدار نداشتند. بعد از مداخله تغییرات وزن (کاهش) گروه آزمایش نسبت به گروه شاهد بیشتر و از نظر آماری با 05/0p< معنیدار بود. از نظر مقایسه تغییرات (کاهش) BMI در دو گروه هر چند از نظر آماری معنیدار نبود، ولی کاهش گروه آزمایش بیشتر از گروه شاهد بود.
نتیجهگیری: بیمارانی که از رژیمهای لاغری استفاده میکنند، مصرف حداقل دو سروینگ ماست در روز میتواند در کاهش وزن آنها مؤثر باشد.
کلید واژهها: ماست، کاهش وزن، چاقی، BMI
وصول مقاله: 11/3/85 اصلاحیه نهایی: 7/4/85 پذیرش مقاله: 24/5/85
ABSTRACT
Backgrou and Aim: Diet regimen and nutritional therapy are suitable methods to reduce weight in obese people. The aim of this study is to determine the effect of yoghurt on weight reduction and BMI in overweight people.
Materials and Methods: 32 overweight people in an interventional study were divided into to groups by block randomization, experimental group included 17 and control group 15 people. Before the beginning of study the weights and heights of the subjects of the two groups were measured. The weight and BMI were measured in experimental group after 12 weeks again. Alterations of body weight and BMI in experimental group and control group were evaluated by means of SPSS software, Mann-whitney U and T-tests. p<0.05 was regarded significant.
Results: At the beginning of the study weight, height and BMI of the people in the two groups had no significant difference but after yoghurt intake, experimental group, achieved more weight reduction than control group which was statistically significant (p<0.05). Although reduction of BMI was not significant statistically in both groups reduction of BMI in experimental group was more than that of control group.
Conclusion: Taking two servings of the yoghurt is effective in weight reduction in the obese and overweight people.
Key words: Yoghurt, Weight reduction, Obesity, BMI
ماست، کاهش وزن، چاقی، BMI
Yoghurt, Weight reduction, Obesity, BMI
71
76
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-169&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad Saleh
Hazhir
محمد صالح
هژیر
Saleh.hazhir@muk.ac.ir
540031947532846001227
540031947532846001227
Yes
Seyed Najmedin
Senobar Tahaee
سید نجم الدین
صنوبر طاهایی
540031947532846001331
540031947532846001331
No
Naser
Reshadmanesh
ناصر
رشادمنش
540031947532846001332
540031947532846001332
No
Kiomars
Rashidi
کیومرث
رشیدی
540031947532846001333
540031947532846001333
No