Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان
SJKU
General
http://sjku.muk.ac.ir
54
journal54
1560-652X
2345-4040
sjku
10.61186/sjku
en
jalali
1385
9
1
gregorian
2006
12
1
11
3
online
1
fulltext
fa
بررسی رژیم غذایی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر میزان دریافت انرژی؛ ماکرونوترینتها و ریز مغذیها
Survey of the nutritional regimen of the female students in Kurdistan University of medical sciences regarding energy, macronutrients and micronutrients intake in the second half of 1384
عمومى
General
پژوهشي اصیل
Original Research
زمینه و هدف: بررسی رژیم غذایی دانشجویان و عادات غذایی آنان برای سلامتی زمان تحصیل و پس از آن اهمیت فراوانی دارد. مطالعه حاضر بمنظور ارزیابی میزان دریافت انرژی، ماکرونوترینتها و تعدادی از ریزمغذیها در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی کردستان در روزهای عادی و ماه رمضان و مقایسه آن با توصیههای تغذیهای انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که در شش ماهه آخر سال 1384 انجام شد و حجم نمونه در هرگروه 60 نفر دانشجوی دختر بود که بطور تصادفی انتخاب گردیدند؛ و به هر یک از آنها پس از آموزشهای لازم؛ سه برگ پرسشنامه یادآمد 24 ساعته خوراک ( 24 hr Diet Recall ) داده شد تا در سه موقعیت منزل؛ خوابگاه و ماه رمضان نسبت به تکمیل آن اقدام نمایند و در نهایت 174 پرسشنامه مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس میزان مواد مغذی دریافتی با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی استخراج گردید. دادهها با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آمار استنباطی (آنالیز واریانس) توسط نرم افزار SPSS تحلیل گردید.
یافتهها: میانگین انرژی دریافتی دانشجویان دختر بطور متوسط 823 ± 2258 کیلوکالری در روز و میانگین چربی تام و اسیدهای چرب غیر اشباع با چند باند دوگانه و کلسترول دریافتی روزانه، بترتیب 38/71 گرم و 26/7 گرم و 93/263 میلیگرم بوده است. مقدار پروتئین دریافتی دانشجویان دختر این دانشگاه بطور متوسط 89/84 گرم در روز بود. نتایج مطالعه نشان داد که دریافت برخی مواد مغذی و ویتامینها مانند کلسیم؛ روی و اسید فولیک کمتر از حداقل مورد نیاز بدن بوده است؛ ولی در مورد سایر مواد مغذی چنین کمبودی مشاهده نگردید. در خصوص مقایسه مواد مغذی دریافتی دانشجویان دختر در سه موقعیت خوابگاه؛ منزل و ماه رمضان؛ نتایج نشان داد که در اکثر موارد دانشجویان در منزل مواد مغذی بیشتری دریافت نمودهاند که در برخی موارد مانند چربی و کلسترول تفاوت با 05/0p< معنیدار است.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج این مطالعه پیشنهاد میگردد مسئولین برنامهریزی غذای دانشجویان برای رفع کمبودها؛ لبنیات و سبزیجات و میوه را در برنامه غذایی آنان بگنجانند.
وصول مقاله: 25/4/85 اصلاح نهایی: 1/8/85 پذیرش مقاله: 13/8/85
Background and Aim: The aim of this study was to evaluate the nutritional regimen and habits of the students in the fasting month of Ramadan and usual days together with obtained energy and macro/micro nutrients intake.
Materials and Methods: This was a cross-sectional descriptive-analytic study. Every group included 60 female students who had been assigned randomly in three positions of home, dormitory and the fasting month of Ramadan. The groups received the 24 hr diet recall questionnaires in order to fill them out in 3 above mentioned positions. Finally 174 questionnaires were evaluated. Using descriptive and comprehensive statistic formulae, the data were analyzed by means of SPSS win software.
Results: The results of this study showed that the mean values for daily energy, unsaturated fatty acids, cholesterol and protein intake were 2258 823 Kcal 71.38, 7.26, 263.93 mg and 84.9 gm respectively. Also intake of some nutrients and vitamins like calcium, zinc and folic acid were less than normal. The comparison of the food intake by students in home, dormitory and Ramadan month showed that the students had received more nutriments at home so that in some instances such as cholesterol and fat intake significant differences were detected (p<0.05).
Conclusion: Considering the results of this study, it is necessary to add vegetables, fruits and dairy products to the nutritional regimen of the students.
دریافت انرژی، ماکرونوترینتها، ریز مغذیها، دانشجویان دختر.
Female students, Macronutrients, Micronutrient
26
34
http://sjku.muk.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-120&slc_lang=fa&sid=1
Mohammad Saleh
Hazhir
محمد صالح
هژیر
Saleh.hazhir@muk.ac.ir
54003194753284600507
54003194753284600507
Yes
Naser
Reshadmanesh
ناصر
رشادمنش
54003194753284600508
54003194753284600508
No
Siroos
Shahsavari
سیروس
شهسواری
54003194753284600509
54003194753284600509
No
Najmedin
Senobar Tahaee
نجم الدین
صنوبر طاهایی
54003194753284600510
54003194753284600510
No
Kiomars
Rashidi
کیومرث
رشیدی
54003194753284600511
54003194753284600511
No