TY - JOUR T1 - Effect of saffron extract on electrophoretic pattern of serum proteins in the male mice TT - بررسی تأثیر عصاره زعفران بر الگوی الکتروفورتیک اجزای پروتئینی سرم در موشهای سوری نر JF - HBI_Journals JO - HBI_Journals VL - 13 IS - 4 UR - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-97-fa.html Y1 - 2009 SP - 23 EP - 29 KW - Albumin KW - Globulin KW - Serum KW - Mice KW - Saffron N2 - زمینه و هدف: با توجه به کاربرد وسیع زعفران بعنوان رنگ و چاشنی در الگوی تغذیه مردم بسیاری از مناطق جهان، این تحقیق جهت تعیین اثرات احتمالی عصاره زعفران بر روی اجزای پروتئینی خون در موش سوری انجام گرفت. روش بررسی: بدین منظور پنج گروه هشت تایی از موشهای آزمایشگاهی کوچک نر بالغ مورد استفاده قرار گرفت. گروه کنترل (sham) نرمال سالین دریافت کرد و چهار گروه دیگر چهار دوز متفاوت 25، 50، 100 و 200 mg/kg/48h از عصاره زعفران را به مدت 20 روز دریافت کردند. پروتئین‌های پره آلبومین، آلبومین، آلفا-1، آلفا-2، بتا، و گاما گلبولین‌ها با روش الکتروفورز از سرم جدا گردید و با استفاده از آنالیز رایانه ای مقدار آنها اندازه‌گیری شد. نسبت A/G (نسبت آلبومین به گلبولین) با توجه به الگوی الکتروفورتوگرام محاسبه گردید. یافته‌ها: میانگین سطح سرمی پره آلبومین و آلبومین در گروههای تجربی دوم (mg/kg/48h 50) و سوم (mg/kg/48h 100) با گروه کنترل تفاوت معنی‌دار داشته اما بین سایر گروهها و گروه کنترل تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. سطح سرمی آلفا-1 در هیچ یک از گروهها تفاوت قابل ملاحظه‌ای با گروه کنترل نداشت. میانگین سطح سرمی آلفا-2 و بتا در گروههای تجربی تیمار شده با دوزهای mg/kg/48h 25، 50 و 100 و سطح سرمی گاما در گروههای تیمار شده بادوزهای mg/kg/48h 100 و 200 نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری نشان داد (05/0p M3 ER -