TY - JOUR JF - HBI_Journals JO - SJKU VL - 23 IS - 2 PY - 2018 Y1 - 2018/6/01 TI - The protective effects of Tanacetum parthenium extract on CCl4-induced myocardium injury in rats TT - بررسی اثرات محافظتی عصاره‌ی بابونه‌ی گاوی بر آسیب‌ قلبی القاء شده توسط تتراکلریدکربن در موش صحرایی N2 - زمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثرات محافظتی عصاره­ی گیاه بابونه­ی گاوی (TPE) بر جلوگیری از پراکسیداسیون لیپیدی و آسیب حاد ایجاد شده توسط تتراکلریدکربن (CCl4) در میوکارد قلب موش صحرایی انجام گرفت. روش بررسی: در یک مطالعه تجربی، 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به 5 گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه­ها شامل شاهد سالم، شاهد آسیب و 3 گروه آسیب که به مدت 14 روز قبل از ایجاد آسیب با CCl4، به­ترتیب با دوزهای 40، 80 و 120 میلی­گرم بر کیلوگرم TPE تیمار گردیدند. در پایان مطالعه، فعالیت آنزیم­های قلبی کراتین­کیناز (CK-MB) و لاکتات دهیدروژناز (LDH)، مقادیر کلسترول تام (TC)، لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL-C) و لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDL-C) در سرم، بعلاوه فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدان سوپراکسید دیسموتاز (SOD)،گلوتاتیون پراکسیداز(GPX) و آریل­استراز (ARE) و غلظت مالون­دی­آلدئید (MDA) به عنوان شاخص پراکسیداسیون لیپیدی در هموژنات بافت میوکارد قلب مورد سنجش قرار گرفت. سپس نتایج مورد تحلیل و آنالیز آماری قرار گرفتند. یافته­ها: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تزریق تتراکلریدکربن موجب افزایش معنی­دار CK-MB، LDH، TC، LDL-C و MDA و کاهش ARE، HDL-C، SOD و GPX می­شود 001/0>P تزریق عصاره باعث تغییرات این فاکتورها به صورت وابسته به دوز می­گردد. نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان می­دهد که عصاره بابونه گاوی می­تواند بعنوان ماده­ای با اثرات مختلف از جمله فعالیت آنتی­اکسیدانی و اثرات محافظت­کننده قلبی در بدن مطرح باشد. کلمات کلیدی: بابونه‏ی گاوی، تتراکلریدکربن ،میوکارد قلب، پراکسیداسیون لیپیدی، آنتی­اکسیدان وصول مقاله:29/6/96 اصلاحیه نهایی:9/10/96 پذیرش:10/11/96 SP - 70 EP - 80 AU - Mazani, Mohammad AU - Mahmoodzadeh, Yavar AU - Rezagolizadeh, Lotfollah AD - Department of Biochemistry, School of Medicine, Ardabil University of Medical Sciences, Ardabil, Iran KW - Tanacetum parthenium KW - Carbon tetrachloride KW - Myocardium KW - Lipid peroxidation KW - Antioxidant. UR - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-4108-fa.html DO - 10.29252/sjku.23.2.70 ER -