RT - Journal Article T1 - Identification and frequency of Listeria monocytogenes in vegetables and ready to eat salads of Tehran, Iran JF - HBI_Journals YR - 2015 JO - HBI_Journals VO - 20 IS - 2 UR - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1748-fa.html SP - 78 EP - 84 K1 - Listeria K1 - Vegetables K1 - Salad K1 - Outbreak AB - زمینه و هدف: سبزیجات یکی از مواد اصلی سبد غذایی محسوب می شوند و مصرف آن ها رو به افزایش است. از طرفی بیماری ها و طغیان های ایجاد شده توسط این گروه از مواد غذایی نیز روند افزایشی پیدا کرده است. لیستریا یکی از باکتری هایی است که در طغیانهای غذایی با منشاء سبزی و سالاد گزارش شده است. هدف از این تحقیق بررسی وضعیت فراوانی لیستریا در سبزی و سالاد مصرفی شهر تهران بوده است. روش بررسی: در یک مطالعه توصیفی طی 6 ماه از اردیبهشت الی مهر سال 1392 ،100 نمونه از انواع مختلف سالاد از رستورانها و 100 نمونه از 10 نوع سبزی مختلف از سطح شهر جمع آوری گردید. نمونه ها بر اساس روش پیشنهادی FDA مورد آزمون قرار گرفتند. یافته ها: در مجموع 48 جدایه (24%) لیستریا با آزمایشات فنوتیپی شناسایی شد که از این تعداد 15 جدایه (5/7%) مربوط به سالاد های رستوران ها و اغذیه فروشی هاو 33 جدایه (5/16%) نیز مربوط به نمونه های سبزیجات بود.تنها 1 سویه (5/۰%) از گونه لیستریا مونوسایتوژنز از سبزی خوردن بدست آمد و بقیه متعلق به سایر گونه های لیستریا بودند. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که خوردن سبزیجات خام یکی از راههای واقعی انتقال لیستریا می باشد و توجه بیشتر در امر آموزش بمنظور پیشگیری از مصرف سبزیجات خام و نشسته را می طلبد. واژه های کلیدی: لیستریا، سبزیجات، سالاد، طغیان. وصول مقاله:5/9/93 اصلاحیه نهایی:21/10/93 پذیرش:12/11/93 LA eng UL http://sjku.muk.ac.ir/article-1-1748-fa.html M3 10.22102/20.2.78 ER -