AU - Motaharinia, Yousef AU - Shapouri, Reza AU - Rahnema, Mehdi AU - Rahmani, Mohammad Reza AU - Rezaie, Mohammad Ali TI - Evaluation of the Immunogenic effect of lipopolysaccharide (LPS) and protein fractions of Legionella pneumophila in challenging with lethal dose of this bacterium in mice PT - JOURNAL ARTICLE TA - HBI_Journals JN - HBI_Journals VO - 16 VI - 3 IP - 3 4099 - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-582-fa.html 4100 - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-582-fa.pdf SO - HBI_Journals 3 AB  - چکیده زمینه و هدف: لژیونلا پنوموفیلا عامل بیماری لژیونر بوده که می‌تواند کشنده باشد و تا به حال واکسنی برای آن تهیه نشده است. همچنین آنتی ژنهای این باکتری محرک سیستم ایمنی هستند. هدف از این مطالعه مقایسه ایمنی‌زایی لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی لژیونلا پنوموفیلا در مواجهه با دوز کشنده این باکتری در مدل موشی است. روش بررسی: پس از کشت انبوه باکتری، لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی این باکتری با روش فنل داغ و تیمار آنزیمی به دست آمد. الکتروفورز بر روی ژل پلی اکریلامید برای لیپو پلی ساکارید و فرکشن پروتئینی انجام شد. برای تهیه واکسن از لیپو پلی ساکارید و فرکشن پروتئینی، ١٠ میکروگرم از هر آنتی ژن در ٥/٠ میلی‌لیتر محلول سالین حل و برای تزریق آماده شد. ۶ گروه موش ماده نوع BALB/c (هر گروه دارای 15 موش) انتخاب شدند. ٤ گروه از موش‌ها به صورت تزریق داخل صفاقی و سه دوز با فواصل دو هفته‌ای مورد واکسیناسیون قرار گرفتند. به دو گروه دیگر به عنوان شاهد فقط نرمال سالین تزریق شد. دو هفته پس از آخرین واکسیناسیون، به دو گروه از موش‌های واکسینه شده و یک گروه شاهد، دوز کشنده باکتری ((LD100 تزریق شد. همچنین شش هفته پس از آخرین واکسیناسیون، دو گروه دیگر واکسینه شده و گروه شاهد مورد مواجهه قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج مواجهه با دوز کشنده باکتری اول نشان داد که تأثیر ایمنی‌زایی فرکشن پروتئینی و لیپوپلی ساکارید به ترتیب 66/86% و ٣٣/٧٣% و شش هفته پس از آخرین ایمونیزاسیون 66/86% برای فرکشن پروتئینی و ٦٠% برای لیپو پلی ساکارید می‌باشد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که فرکشن پروتئینی و لیپوپلی ساکارید لژیونلا پنوموفیلا دارای ایمنی حفاظتی مناسبی بوده و گزینه‌هایی برای مطالعات تولید واکسن می‌باشند. کلید واژه‌ها: لژیونلا پنوموفیلا، ایمنی‌زایی، لیپوپلی ساکارید، فرکشن پروتئینی وصول مقاله: 4/11/89 اصلاحیه نهایی: 4/3/90 پذیرش مقاله: 17/3/90 CP - IRAN IN - Master of Science of Microbiology, Dept., Medicine Faculty, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran. LG - eng PB - HBI_Journals PG - 20 PT - Original Research YR - 2011