RT - Journal Article T1 - Evaluation of the rate of occupational exposure to wheat flour dust in wheat flour mill factories in Hamedan JF - HBI_Journals YR - 2010 JO - HBI_Journals VO - 15 IS - 3 UR - http://sjku.muk.ac.ir/article-1-381-fa.html SP - 20 EP - 28 K1 - Exposure K1 - Antigen K1 - Flour K1 - Gliadin AB - چکیده زمینه و هدف: آرد گندم یک ذره آلی پیچیده محسوب می‌شود و شامل گستره متنوعی از اجزاء آلرژی زا و آنتی‌ژنیک بوده و کارگران شاغل در کارخانه‌های تولید آرد در مواجهه با این عوامل قرار دارند. مواجهه با ذرات آرد گندم می‌تواند منجر به عوارض ریوی با شدت و ماهیت متفاوت از علایم تحریکی ساده تا رینیت آلرژیک و آسم شغلی شود. هدف از این پژوهش سنجش میزان تراکم ذرات قابل استنشاق آرد در هوای تنفسی و میزان گلیادین ذرات آرد بعنوان یکی از آلرژن‌های مهم و تعیین ارتباط بین میزان تراکم ذرات قابل استنشاق آرد و تراکم گلیادین در هوای استنشاقی کارگران می‌باشد. روش بررسی: طی یک مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 64 نمونه از هوای استنشاقی محیط کار کارگران کارخانجات آرد استان همدان بوسیله پمپ‌های استاندارد نمونه برداری هوا تهیه گردید. میزان ذرات قابل استنشاق هوای منطقه تنفسی کارگران به روش وزن سنجی و سنجش میزان گلیادین موجود در ذرات گرد و غبار به روش الایزا صورت گرفت. یافته‌ها: میزان میانگین ذرات قابل استنشاق هوای منطقه تنفسی کارگران در کلیه کارخانجات تحت مطالعه بیش از حد مجاز بوده (1.64 4.68 mg/m3) و ارتباط مستقیم معنی‌داری بین میزان ذرات گرد و غبار و محتوای گلیادین آنها مشاهده گردید (R2 = 0.708, p LA eng UL http://sjku.muk.ac.ir/article-1-381-fa.html M3 ER -