%0 Journal Article %A Shakiba, Y %A , Mostafaie, A %A Parvaneh, SH %T Purification of Kunitz soybean trypsin inhibitor using affinity chromathography %J Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences %V 12 %N 2 %U http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.html %R %D 2007 %K Key words: Soybean, Trypsin inhibitor, Trypsin, Affinity chromatography, %X   چکیده   زمینه و هدف : پروتئین مهارکننده تریپسین موجود در سویا با داشتن 181 اسید آمینه و دو باند دی سولفیدی تمایل خاصی به آنزیم تریپسین پانکراس دارد. این پروتئین که به میزان قابل توجهی در سویا وجود دارد، مقاومت بالایی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. روشهای متعددی مانند ترکیبی از روشهای کروماتوگرافی، کروماتوگرافی جذبی با استفاده از فلزات و استفاده از الکتروفورز برای جداسازی این پروتئین مورد استفاده قرار گرفته است.   روش بررسی : در این مطالعه ابتدا پودر سویا با متانول چربی‌زدایی شد و بخش باقیمانده در آب دیونیزه عصاره‌گیری گردید. با روش رسوب در نقطه ایزوالکتریک پروتئین‌های ذخیره‌ای محلول حذف گردید. بخش غنی از مهارکننده تریپسین به ستون جذبی وارد شده و پس از شستشوی ستون و خارج نمودن پروتئینهای متصل نشده، مهار کننده تریپسین از ذرات ژل با کاهش دادن pH جدا و از نظر فعالیت و خلوص مورد بررسی قرار گرفت.   یافته‌ها : بررسی پروتئین بدست آمده در SDS -PAGE خلوص بالای 99 درصد و وزن ملکولی a KD20 را نشان داد. مهارکننده تریپسین در SDS -PAGE در شرایط احیایی و غیر احیایی به صورت یک باند مشابه دیده شد که نشان‌دهنده تک زنجیره‌ای بودن این پروتئین است. اشباع نمودن ستون، افزایش ظرفیت تام ستون و انجام کروماتوگرافی در 8-6= pH بازدهی و خلوص پروتئین بدست آمده را افزایش داد.   نتیجه‌گیری : به وسیله این روش می‌توان در مدت زمان کم مقادیر قابل توجهی از مهارکننده تریپسین را با خلوص بسیار بالا جداسازی نمود. از ویژگیهای دیگر این روش سادگی، عدم نیاز به دیالیز و یا بافر می‌باشد. %> http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.doc %P 77-83 %& 77 %! Purification of Kunitz soybean trypsin inhibitor using affinity chromathography %9 Original Research %L A-10-1-24 %+ %G eng %@ 1560-652X %[ 2007