%0 Journal Article %A Korani, SH %A Mostafaie, A %A Hassan, Z %A Rostamian, A %A Khazaie, N %T Production and purification of anti-human IgG antibodies from egg yolk by absorption chromatography %J Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences %V 10 %N 2 %U http://sjku.muk.ac.ir/article-1-235-fa.html %R %D 2005 %K Key words: IgY, human IgG, Absorption chromatography, Purification, %X   چکیده   زمینه و هدف : زرده تخم مرغ منبعی سرشار و قابل دسترس از ایمونوگلوبولین Y ( IgY ) است، که امکان استفاده از آن در تشخیص طبی و درمان علیه عوامل میکروبی وجود دارد. در مطالعه حاضر با ایمن‌سازی مرغ علیه IgG انسان، آنتی‌بادی اختصاصی علیه این آنتی‌ژن تولید و از زرده تخم مرغ خالص گردید.   روش بررسی : پس از ایمن‌سازی مرغ علیه IgG خالص انسانی، IgY اختصاصی از زرده با روش محلول‌سازی در آب مقطر اسیدی استخراج و با روش‌های ترسیب توسط پلی‌اتیلن گلیگول6000 (PEG) و کروماتوگرافی جذبی تخلیص شد. برای تخمین وزن مولکولی و نقطه ایزوالکتریک محصول، به‌ترتیب از روش‌های الکتروفورز در ژل پلی‌آکریل آمید (SDS-PAGE) و ایزوالکتریک فوکوسینگ (IEF) و برای اندازه‌گیری فعالیت آن از آزمون الایزا استفاده شد.   یافته‌ها : نتایج نشان داد که IgY ضد IgG انسان با راندمان بیش از 75 درصد و خلوص نزدیک به 99 درصد بدست آمده است. بعلاوه، وزن مولکول کامل IgY معادل 190 و وزن زنجیره‌های سبک و سنگین آن به‌ترتیب 27 و 67 کیلودالتون تخمین زده شد.   نتیجه‌گیری : محصول مطالعه حاضر می‌تواند در اندازه‌گیری آنتی‌بادی از کلاس IgG در تشخیص انواعی از بیماریها بکار رود.   کلید واژه‌ها : IgY ، IgG انسان، کروماتوگرافی جذبی، تخلیص   وصول مقاله: 18/2/84 اصلاح نهایی: 26/7/84 پذیرش مقاله: 22/9/84   %> http://sjku.muk.ac.ir/article-1-235-fa.pdf %P 10-18 %& 10 %! Production and purification of anti-human IgG antibodies from egg yolk by absorption chromatography %9 Original Research %L A-10-1-208 %+ %G eng %@ 1560-652X %[ 2005