[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90485459
h-index3825
i10-index237140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 12، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 15-8 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر
مختار مختاری ، اسفندیار شریفی ، اسما سبزواری فرد
چکیده:   (16879 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : دیابت ملیتوس یکی ازشایعترین اختلالات آندوکرینی است که منجر به هیپرگلیسمی و هیپرلیپیدمی می‌شود. بر اساس پیش‌بینی‌های به عمل آمده، شیوع آن در جامعه انسانی در آینده افزایش خواهد یافت. در این تحقیق اثرات عصاره هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر مورد بررسی قرار گرفت.

  روش بررسی : در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرای نر بالغ از نژاد ویستار هر یک با وزن تقریبی 250-240 گرم به چهار گروه: کنترل، دیابتی (چیزی دریافت نکردند)، کنترل تیمار شده و دیابتی تیمار شده با عصاره هسته خرما تقسیم شدند. برای دیابتی کردن حیوانات، داروی استرپتوزتوسین به مقدار mg/kg 60 به صورت داخل صفاقی تزریق شد. گروههای تیمار شده روزانه mg/kg 5/0 عصاره هسته خرما به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. 14 روز بعد، از همه گروهها نمونه خونی گرفته شد و میزان گلوکز و چربی خون اندازه‌گیری گردید.

  یافته‌ها : غلظت گلوکز، کلسترول و LDL ‌ در گروه دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0 p< ). در حالی که سطوح آنها در گروههای دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروه دیابتی کاهش معنی‌داری نشان داد. علاوه بر این، میزان HDL ‌ سرم در گروههای دیابتی و دیابتی تیمار شده در مقایسه با گروههای کنترل و کنترل تیمار شده کاهش معنی‌داری را نشان داد (05/0 p< ).اما غلظت تری‌گلیسیرید بین گروههای مختلف تفاوت معنی‌داری نشان نداد.

نتیجه‌گیری : احتمالاً خاصیت هیپولیپیدمی هسته خرما به دلیل وجود ترکیباتی همچون لینولئیک اسید، اولئیک اسید می‌باشد و خاصیت هیپوگلیسمی آن به دلیل وجود عناصری همچون منیزیم و روی است که سنتز و ترشح انسولین را تحریک می‌کنند و منگنز که دارای اعمالی مشابه انسولین می‌باشد
واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: هسته خرما، دیابت قندی، چربی خون، موش صحرایی نر
متن کامل [PDF 180 kb]   (3360 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/24 | انتشار: 1386/12/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtari M, Sharifi A, Sabzevari A. Effect of palm seed alcoholic extract on the blood glucose and lipids concentration in male diabetic rats. SJKU 2008; 12 (4) :8-15
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-80-fa.html

مختاری مختار، شریفی اسفندیار، سبزواری فرد اسما. بررسی اثرات عصاره الکلی هسته خرما بر غلظت گلوکز و چربی خون در موشهای صحرایی دیابتی نر. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1386; 12 (4) :8-15

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-80-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645