:: دوره 26، شماره 6 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) ::
جلد 26 شماره 6 صفحات 37-24 برگشت به فهرست نسخه ها
طراحی مدل بین‌الملل سازی کسب ‌وکارهای خدماتی مناطق مرزی کشور در صنعت توریسم درمانی
انور ابراهیمی1 ، علی بدیع زاده 2، کامبیز حیدرزاده هنزائی3
1- دانشجوی دکتری ،گروه کار آفرینی ،واحد قزوین ،دانشگاه آزاد اسلامی قزوین ،ایران
2- استادیار، گروه مدیریت، واحد قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین، ایران ، Abadizadeh@gmail.com
3- دانشیار، گروه مدیریت بازرگانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران ،ایران
چکیده:   (1667 مشاهده)
زمینه و هدف: توسعه توریسم درمانی میتواند به رونق اشتغال در مناطق مرزی کمک نماید. این مطالعه باهدف طراحی مدل بینالملل سازی کسبوکارهای خدماتی مناطق مرزی کشور در صنعت توریسم درمانی انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر با رویکرد ترکیبی کمی- کیفی به صورت تبیینی متوالی Sequential explanatory))انجام شد. در فاز کیفی برای شناسایی مؤلفه‌های اصلی برای بین‌الملل سازی کسبوکارهای خدماتی در مناطق مرزی کشور با رویکرد گردشگری سلامت از مرور متون و مصاحبه عمیق و برای نهایی سازی مؤلفه ها از روش دلفی استفاده شد. در فاز کمی از تحلیل عاملی اکتشافی جهت ارزیابی مدل استخراج یافته استفاده گردید. جهت تجزیه‌وتحلیل داده از تحلیل محتوای کیفی و معادلات ساختاری استفاده ونرم‌افزارهای مورد نظرSPSS-PLS میباشد.
یافتهها: برای شناسایی مؤلفههای اصلی در مجموع با انجام 20 مصاحبه به اشباع رسید و برای نهایی سازی مدل 388 نفر وارد مطالعه شدند. تعداد 7 بعد به‌عنوان ابعاد مدل به همراه زیر مؤلفه‌ها استخراج‌ شد. نتایج نشان داد که کلیه عوامل ساختاری، رفتاری و محیطی به میزان 0/83 با مقدار t 45/12 بر روی فرایندها تأثیر و به میزان 0/75 مقدار t 10/34 بر روی نتایج بهدستآمده مؤثر خواهد بود و همچنین کلیه ابعاد فرایندی به میزان 0/87 و مقدار t 12/67 بر روی نتایج تأثیرگذار هستند و میتوان بیان داشت که روابط صحت علی موجود درمدل تحقیق تائید شده و مدل نیز مناسب است.
نتیجه‌گیری: کلیه عوامل ساختاری،رفتاری و محیطی بر روی فرایندها و نتایج به‌دست‌آمده مؤثر خواهند بود و همچنین کلیه ابعاد فرایندی بر روی نتایج تأثیرگذار هستند و مدل مذکور مورد تائید قرار گرفت؛ بنابراین برای بین‌الملل سازی توریسم درمانی در ابتدا بایستی وضعیت فعلی مناطق مرزی کشور با مدل مذکور مقایسه گردد و برای حرکت به سمت بین‌الملل سازی اقدامات لازم طی برنامه چند ساله به اجرا گذاشته شود.
واژه‌های کلیدی: مدل کسب‌وکار، توریسم، توریسم درمانی، بین‌المللی سازی، مناطق مرزی
متن کامل [PDF 1401 kb]   (363 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: علوم انسانی
دریافت: 1399/7/28 | پذیرش: 1399/9/17 | انتشار: 1400/10/13



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 6 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها