[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 16، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1390 ) ::
جلد 16 شماره 3 صفحات 20-30 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ایمنی حفاظتی لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی لژیونلا پنوموفیلا در مواجهه با دوز کشنده این باکتری در موش
یوسف مطهری نیا* 1، دکتر رضا شاپوری1، دکتر مهدی رهنما1، دکتر محمد رضا رحمانی2، محمد علی رضایی2
1- دانشکده علوم پایه و پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان
چکیده:   (12265 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: لژیونلا پنوموفیلا عامل بیماری لژیونر بوده که می‌تواند کشنده باشد و تا به حال واکسنی برای آن تهیه نشده است. همچنین آنتی ژنهای این باکتری محرک سیستم ایمنی هستند. هدف از این مطالعه مقایسه ایمنی‌زایی لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی لژیونلا پنوموفیلا در مواجهه با دوز کشنده این باکتری در مدل موشی است. روش بررسی: پس از کشت انبوه باکتری، لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی این باکتری با روش فنل داغ و تیمار آنزیمی به دست آمد. الکتروفورز بر روی ژل پلی اکریلامید برای لیپو پلی ساکارید و فرکشن پروتئینی انجام شد. برای تهیه واکسن از لیپو پلی ساکارید و فرکشن پروتئینی، ١٠ میکروگرم از هر آنتی ژن در ٥/٠ میلی‌لیتر محلول سالین حل و برای تزریق آماده شد. ۶ گروه موش ماده نوع BALB/c (هر گروه دارای 15 موش) انتخاب شدند. ٤ گروه از موش‌ها به صورت تزریق داخل صفاقی و سه دوز با فواصل دو هفته‌ای مورد واکسیناسیون قرار گرفتند. به دو گروه دیگر به عنوان شاهد فقط نرمال سالین تزریق شد. دو هفته پس از آخرین واکسیناسیون، به دو گروه از موش‌های واکسینه شده و یک گروه شاهد، دوز کشنده باکتری ((LD100 تزریق شد. همچنین شش هفته پس از آخرین واکسیناسیون، دو گروه دیگر واکسینه شده و گروه شاهد مورد مواجهه قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج مواجهه با دوز کشنده باکتری اول نشان داد که تأثیر ایمنی‌زایی فرکشن پروتئینی و لیپوپلی ساکارید به ترتیب 66/86% و ٣٣/٧٣% و شش هفته پس از آخرین ایمونیزاسیون 66/86% برای فرکشن پروتئینی و ٦٠% برای لیپو پلی ساکارید می‌باشد. نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که فرکشن پروتئینی و لیپوپلی ساکارید لژیونلا پنوموفیلا دارای ایمنی حفاظتی مناسبی بوده و گزینه‌هایی برای مطالعات تولید واکسن می‌باشند. کلید واژه‌ها: لژیونلا پنوموفیلا، ایمنی‌زایی، لیپوپلی ساکارید، فرکشن پروتئینی وصول مقاله: 4/11/89 اصلاحیه نهایی: 4/3/90 پذیرش مقاله: 17/3/90
واژه‌های کلیدی: لژیونلا پنوموفیلا، ایمنی‌زایی، لیپوپلی ساکارید، فرکشن پروتئینی
متن کامل [PDF 1118 kb]   (1568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۷/۱۴
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motaharinia Y, Shapouri R, Rahnema M, Rahmani M R, Rezaie M A. Evaluation of the Immunogenic effect of lipopolysaccharide (LPS) and protein fractions of Legionella pneumophila in challenging with lethal dose of this bacterium in mice. SJKU. 2011; 16 (3) :20-30
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-582-fa.html

مطهری نیا یوسف، شاپوری رضا، رهنما مهدی، رحمانی محمد رضا، رضایی محمد علی. بررسی ایمنی حفاظتی لیپوپلی ساکارید و فرکشن پروتئینی لژیونلا پنوموفیلا در مواجهه با دوز کشنده این باکتری در موش. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1390; 16 (3) :20-30

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-582-fa.html



دوره 16، شماره 3 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3767