[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90565468
h-index3825
i10-index237140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 26، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) ::
جلد 26 شماره 4 صفحات 157-132 برگشت به فهرست نسخه ها
پست‌بیوتیک‌ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری‌های زنده پروبیوتیک درصنایع‌غذایی و دارویی
عزیز همایونی راد1 ، لیلی عاقبتی ملکی2 ، حسین صمدی کفیل3 ، امین عباسی 4، نادر خانی5
1- گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
2- مرکز تحقیقات ایمنولوژی، گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران.
3- مرکز تحقیقات کاربردی دارویی، گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
4- دانشجوی کارشناسی ارشد، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، aminabasi.tbz.med.ac@gmail.com
5- دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز
چکیده:   (2596 مشاهده)
زمینه و هدف: غذا ضرورت اساسی حیات انسان است و مواد­مغذی لازم برای رشد و سلامتی را مهیا می­کند. میکرو­بیوتای دستگاه گوارش انسان حاوی باکتری­های مفیدی است که اثرات درمانی دارند و به عنوان پروبیوتیک شناخته می ­شوند. مطالعه در مورد سویه­ های پروبیوتیک مناسب منجر به جداسازی و شناسایی بعضی متابولیت­ های مشتق­ شده از پروبیوتیک به نام پست ­بیوتیک­ ها شده است.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع مطالعه مروری می­ باشد که داده ­های لازم برای مطالعه با جستجوی کلید واژه­ های "پروبیوتیک، پست­ بیوتیک، سیستم­ ایمنی، زیست­ فعالی، بیماری، بهبود سلامت، صنایع غذایی و دارویی" در پایگاه ­های اطلاعاتی پاب­مد، مدلاین و اسکاپوس گردآوری شده است. تمامی مقالات مرتبط با مطالعات تجربی وارد مطالعه شده و مقالاتی که حاوی متن کامل نبودند از مطالعه خارج شدند.
یافته ­ها: باکتری­ های پروبیوتیک باید در برابر شرایط نامناسب رشد مراحل فرآوری، نگهداری، توزیع، آماده سازی و دستگاه گوارش زنده مانی خود را حفظ کنند تا بتوانند اثرات سلامتی­ بخش خود را ایفا کنند؛ درحالی که متابولیت­ های آن­ها (پست ­بیوتیک­ ها) به خوبی بر این شرایط نامساعد فائق آمده و ممکن است جایگزین خوبی برای پروبیوتیک­ ها باشند. پست­ بیوتیک­ ها با توجه به ساختار شیمیایی مشخص، ایمن بودن، ماندگاری طولانی و اینکه حاوی مولکول­ های مختلف سیگنالینگ هستند، ممکن است دارای فعالیت­ های ضد التهابی، تعدیل کنندگی سیستم ایمنی و فشارخون، متوقف ساختن تکثیر سلولی غیر طبیعی و آنتی اکسیدانی باشند.
نتیجه­ گیری: پست­ بیوتیک­ ها توانایی ایفای نقش بالینی پروبیوتیک­ ها را داشته و با توجه به ویژگی­ های منحصر به فرد خود می­ توانند در یک سیستم تحویل (دارویی/ غذاهای فراسودمند) جهت نیل به اهداف سلامتی بخش، پیشگیری و درمان بیماری­ ها مورد استفاده قرار بگیرند.
واژه‌های کلیدی: پست‌بیوتیک، پروبیوتیک، غذاهای فراسودمند، سیستم ایمنی، سلامت بخش
متن کامل [PDF 995 kb]   (965 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/6/4 | پذیرش: 1400/1/21 | انتشار: 1400/7/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homayouni Rad A, Aghebati Maleki L, Samadi Kafil H, Abbasi A, Khani N. Postbiotics as a Safe Alternative to Live Probiotic Bacteria in the Food and Pharmaceutical Industries. SJKU 2021; 26 (4) :132-157
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-5312-fa.html

همایونی راد عزیز، عاقبتی ملکی لیلی، صمدی کفیل حسین، عباسی امین، خانی نادر. پست‌بیوتیک‌ها به عنوان جایگزین ایمن باکتری‌های زنده پروبیوتیک درصنایع‌غذایی و دارویی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1400; 26 (4) :132-157

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-5312-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 26، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645