[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90485459
h-index3825
i10-index237140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 34-28 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی
محمد مهدی سلطان دلال 1، سعید واحدی ، ایوب ابراهیمی ، حمیده نوروز بابایی ، پرستو سادات فاضلی فرد ، فاطمه صابرپور ، فرحناز فخاریان ، اکرم سادات طباطبایی
1- ، soltanda@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (15557 مشاهده)

زمینه و هدف: سالمونلا یک پاتوژن روده‌ای مهم در آب و غذا می‌باشد و با توجه به اهمیت سالمونلا در بیماریهای منتقله از غذا، تشخیص دقیق و سریع آن از اهمیت خاصی برخوردار است. این تحقیق با هدف بهینه سازی روشهای متداول در جداسازی سالمونلا از مواد غذایی انجام شد .

روش بررسی: تعداد 100 نمونه ماده غذایی مختلف به صورت تصادفی تهیه و جهت غنی سازی اولیه، درPeptone Water به مدت 24 ساعت در 37 درجه سانتی‌گراد انکوبه گردید. سپس از 3 محیط راپاپورت- واسیلیادیس براث (RV) و تتراتیونات براث (TT) در 42 درجه سانتی‌گراد و سلنیت سیستئین براث (SC) در 37 درجه سانتی‌گراد جهت غنی سازی ثانویه سالمونلا استفاده شد و پس از 24 ساعت از هر روش بر روی 6 محیط کروم آگار (Chrom Agar)، رامباخ آگار(RA)، گزیلوز- لیزین- دزوکسی کولات آگار(XLD)،هکتون انتریک آگار (HE)، سالمونلا- شیگلا آگار (SS)، بریلیانت گرین آگار (BG) تلقیح نموده و در دمای 37 درجه سانتی‌گراد به مدت 24- 18 ساعت نگهداری شدند . 5-3 پرگنه مشکوک از هر یک از محیط‌های فوق جهت انجام تستهای بیو شیمیایی در محیط‌های افتراقی انتخاب شدند.

یافته‌ها: پس از انجام آزمایشات فوق در مجموع 8% نمونه‌ها آلوده به سالمونلا بود که از این نسبت به دست آمده 4/57% نمونه‌های مثبت با استفاده از RV براث،7/27% نمونه‌های مثبت با استفاده از  SCبراث و 9/14% نمونه‌های مثبت با استفاده از TT براث به عنوان غنی‌کننده جدا شدند. بالاترین میزان جداسازی توسط محیط کشت RA آگار با 7/27% بدست آمد و پائین‌ترین میزان جداسازی توسط محیط کشت BG با 4/6% بدست آمد.

نتیجه‌گیری: نتایج ما نشان می‌دهد که محیط کشت RA در مقایسه با پنج محیط کشت دیگر یک محیط با قدرت انتخابی و افتراقی بالا می‌باشد. همچنین غنی‌کننده RV براث غنی‌کننده مناسبی برای احیای رشد سالمونلا در مواد غذایی می‌باشد.

وصول مقاله: 27/3/87      اصلاح نهایی: 29/4/87      پذیرش مقاله: 14/5/87

واژه‌های کلیدی: سالمونلا، بیماریهای منتقله از غذا، جداسازی
متن کامل [PDF 132 kb]   (8574 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/22 | انتشار: 1387/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Vahedi S, Ebrahimi A, Noroz Babaei H, Fazeli Fard P S, Saberpoor F, et al . Evaluation of three enrichment broths and six plating media for isolation and detection of salmonella in food stuffs. SJKU 2008; 13 (3) :28-34
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-49-fa.html

سلطان دلال محمد مهدی، واحدی سعید، ابراهیمی ایوب، نوروز بابایی حمیده، فاضلی فرد پرستو سادات، صابرپور فاطمه، و همکاران.. ارزیابی سه محیط غنی کننده و شش محیط انتخابی جامد برای جداسازی و تشخیص سالمونلا از مواد غذایی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1387; 13 (3) :28-34

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-49-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645