[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90545467
h-index3825
i10-index237140

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 23، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 66-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر و اسانس دانه گیاه زنیان بر ویژگیهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی توت فرنگی تازه طی انبارمانی
مینا پنجی1 ، رزاق محمودی 2، پیمان قجربیگی1 ، سعید شهسواری1
1- دانشگاه علوم پزشکی قزوین
2- دانشگاه علوم پزشکی قزوین ، r.mahmodi@yahoo.com
چکیده:   (4573 مشاهده)
زمینه و هدف: توت فرنگی محصولی ارزشمند بوده که عمر انباری نسبتاَ کوتاهی دارد. کاربرد ترکیبات شیمیایی غیرطبیعی ضد قارچ جهت افزایش ماندگاری این میوه نگرانیهایی به دنبال داشته است. در سالهای اخیر استفاده از پوششهای خوراکی به عنوان یک روش ایمن گسترش یافته که تا حد زیادی در حال جایگزینی با موارد سنتزی هستند. هدف این مطالعه افزایش ماندگاری و حفظ کیفیت میوه توت فرنگی با استفاده از پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر و اسانس دانه زنیان طی 10 روز انبارمانی در دمای 1±4 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5 ±75 درصد بود.
روش بررسی: در مطالعهای آزمایشگاهی، اسانس دانه زنیان با دستگاه کلونجر، استخراج و با دستگاه گاز کروماتوگراف – طیف سنج جرمی ، اجزای تشکیل دهنده آن شناسایی شد. در این تحقیق از پوشش خوراکی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر و اسانس دانه زنیان در غلظتهای متفاوت ( 0.2 ،0.4 و 0.6 درصد) استفاده شد. کیفیت میکروبی )تعداد کپک ومخمر و بارمیکروبی کل ( خصوصیات فیزیکوشیمیایی ) کاهش وزن، اسیدیته، pH و کل موادجامد محلول، سفتی بافت و پوسیدگی ( و ویژگیهای حسی توت فرنگی های پوشش داده شده پس از بسته بندی، قبل از انبارمانی ) لحظه صفر( و سپس 3 ،5 ،8 و 10 روز پس از انبارمانی در مقایسه با نمونه کنترل ارزیابی گردید.
یافته ها: این پوشش به طور معنیداری رشد میکروارگانیسمها را به تاخیر انداخت به طوری که با افزایش غلظت 0.4 و 0.6درصد اسانس میزان کپک و مخمر در طی 10 روز انبارمانی، به صفر رسید و بار میکروبی کل یک سیکل لگاریتمی کاهش یافت. در مقایسه با نمونه شاهد استحکام بافت افزایش ، افت وزن، و درصد پوسیدگی به طور معنیداری کاهش یافت. در روز دهم میزان پوسیدگی برای گروه کنترل 86 %و برای تیمارحاوی 0.6 درصد اسانس، 10 % بود. تغییرات pH ،اسیدیته و مواد جامد محلول نامحسوس بود. بیشترین امتیاز ویژگیهای حسی مربوط به تیمار با 0.2 درصد اسانس بود که این تیمار همچنین تاثیر مثبتی بر پارامترهای مورد مطالعه داشت.
نتیجه گیری: پوششدهی میوه توت فرنگی با کنسانتره پروتئین آب پنیر و اسانس دانه زنیان میتواند به عنوان روشی ایمن و کارا در افزایش نگهداری و حفظ بهتر کیفیت میوه توت فرنگی در شرایط سرد معرفی شود.
 
واژه‌های کلیدی: توت فرنگی، پوشش خوراکی، انبارمانی، پروتئین آب پنیر، اسانس دانه زنیان
متن کامل [PDF 1187 kb]   |   متن کامل (HTML)   (1387 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/11/24 | پذیرش: 1397/7/21 | انتشار: 1397/7/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Panj M, ghajarbeygi P, Mahmoudi R, Shahsavari S. Effect of whey protein concentrate edible coating and Trachyspermum copticum essential oil on the microbial, physicochemical and organoleptic characteristics of fresh strawberries during storage . SJKU 2018; 23 (4) :53-66
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3828-fa.html

پنجی مینا، محمودی رزاق، قجربیگی پیمان، شهسواری سعید. تاثیر پوشش خوراکی کنسانتره پروتئین آب پنیر و اسانس دانه گیاه زنیان بر ویژگیهای میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی توت فرنگی تازه طی انبارمانی. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1397; 23 (4) :53-66

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-3828-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 4 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645