:: دوره 23، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 107-96 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی لیستریا مونوسیتوژنز جدا شده از خانم های باردار با و بدون سابقه سقط و تعیین ژن همولیزین (hlyA)
سمیه حیدری 1، محمد مهدی سلطان دلال2
1- گروه زیست شناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- ، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران،
چکیده:   (4630 مشاهده)
زمینه و هدف: سقط یکی از معضلات مهم پزشکی پیش روی جوامع هست که متحمل‌کننده ی هزینه‌های زیادی به خانوار است. لیستریا مونوسیتوژنر L.m)) ازجمله باکتری‌های بالقوه مؤثر بر سقط جنین و عفونت پس از زایمان در نوزادان است. هدف از انجام این تحقیق تعیین میزان فراوانی این باکتری در زنان باردار و مقایسه آن در زنان باردار با سابقه سقط و بدون سابقه سقط جنین در تهران و همچنین بررسی شیوع ژن ویرولانس hlyA درآن هاست.
روش بررسی: در این مطالعه که به‌صورت مقطعی انجام گردید. از اردیبهشت سال 1395‌ تا دی سال 1395، نمونه‌های بالینی (ترشحات واژن) زنان باردار با سابقه سقط و همچنین زنان باردار بدون سابقه سقط جمع‌آوری گردید. تمامی نمونه‌ها (100 نمونه) از افراد مراجعه‌کننده به بیمارستان آرش (تهران) توسط پزشک متخصص زنان گرفته شد. فرم پرسشنامه توسط افراد تکمیل گردید، نمونه‌گیری از خانم‌های باردار دریافت‌کننده درمان آنتی بیوتیکی صورت نگرفت. تمامی نمونه ها در کمترین زمان به آزمایشگاه میکروبی انتقال داده شد.
یافته‌ها: از میان 100 نمونه بالینی پس از کشت و آزمایش‌های افتراقی 7 جدایه (7 درصد) باکتری لیستریا جداسازی شده که 4 جدایه ‌لیستریا مونوسیتوژنز و 3 جدایه لیستریا سیلیگری (L.s) بودند. در این میان جدایه هایی‌که از زنان باردار با سابقه سقط جداسازی شده بودند شامل 3 جدایه لیستریا مونوسیتوژنز و 1 جدایه لیستریا سیلیگری بودند‌ و جدایه هایی‌که از زنان باردار بدون سابقه سقط جداسازی شده بودند شامل 1 جدایه لیستریا مونوسیتوژنز و ‌2 جدایه لیستریا سیلیگری بودند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که موارد آلوده به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در خانم های باردار با سابقه سقط جنین بیشتر از خانم های باردار بدون سابقه سقط جنین است. علی رغم اینکه این باکتری در این مطالعه به عنوان عامل اصلی سقط مشخص نشد اما ممکن است این خطر را برای زنان باردار داشته باشد
واژه‌های کلیدی: سقط جنین، لیستریا مونوسیتوژنز، لیستریا سیلیگری، بارداری
متن کامل [PDF 357 kb]   |   متن کامل (HTML)   (2361 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1396/9/19 | پذیرش: 1397/8/29 | انتشار: 1397/8/29



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 23، شماره 5 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها