[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations89875404
h-index3725
i10-index235137

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 15، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1389 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 50-43 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ضد اضطرابی عصاره آبی برگ اسفناج در موش سوری
حسین میلادی گرجی 1، حسینعلی صفاخواه ، سپینود حقیقی
1- ، miladi331@yahoo.com
چکیده:   (11826 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: در مطالعات قبلی خواص آنتی اکسیدانی اسفناج در به تأخیر انداختن فرآیند پیری سیستم اعصاب مرکزی و یا نقایص و رفتارهای شناختی وابسته به پیری و نیز برخی بیماریهای نورودژنراتیو گزارش گردید. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات ضد اضطرابی دوزهای مختلف عصاره آبی برگ اسفناج می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه از 50 سر موش سوری نر به وزن 30- 25 گرم استفاده شد. حیوانات به سه گروه ده تایی آزمایش و دو گروه ده تایی کنترل تقسیم گردیدند.گروههای آزمایش سه دوز پودر عصاره آبی اسفناج 05/0 ,10/0 و 15/0 گرم (به ازای هر موش در روز) و در یک گروه کنترل آب آشامیدنی و در گروه کنترل دیگر ساکاروز w/v 3% به همراه آب آشامیدنی به صورت خوراکی به مدت یک ماه دریافت کردند. سپس موشها در جهت افزایش فعالیت حرکتی و حس کنجکاوی به مدت 5 دقیقه دریک جعبه با دیواره های مشکی قرار داده شدند. پس از آن در فواصل زمانی تنظیم شده به ماز بعلاوه‌ای مرتفع منتقل گردیدند و به مدت 5 دقیقه شاخص‌های استاندارد ارزیابی اضطراب از طریق مشاهده در آنها بررسی و ثبت شد. یافته‌ها: عصاره اسفناج با دوز 10/0 و 15/0 گرم در مقایسه با گروه‌های شاهد به صورت معنی‌داری موجب افزایش درصد مدت زمان ماندن در بازوی باز و نیز با دوز 15/0 گرم موجب افزایش تعداد ورود به بازوی باز ماز بعلاوه‌ای شکل مرتفع شده است (05/0>P). هیچ اختلافی هم بین تعداد کل ورود به بازوها در بین گروه‌ها دیده نشد. همچنین عصاره اسفناج با دوز 10/0 و 15/0 گرم در مقایسه با گروه شاهد بصورت معنی‌داری موجب کاهش تعداد SAP گردید (05/0>P). نتیجه‌گیری: یافته‌های فوق نشان می‌دهد عصاره اسفناج در دوزهای بالاتر احتمالاً دارای اثرات ضد اضطرابی می‌باشد. کلید واژه‌ها: اسفناج، ضد اضطرابی، ماز بعلاوه‌ای شکل مرتفع، SAP( Stretched Attend Posture) وصول مقاله: 2/2/89 اصلاحیه نهایی: 3/5/89 پذیرش مقاله: 11/5/89
واژه‌های کلیدی: اسفناج، ضد اضطرابی، ماز بعلاوه‌ای شکل مرتفع، SAP( Stretched Attend Posture)
متن کامل [PDF 731 kb]   (2013 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1389/7/1 | انتشار: 1389/6/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Miladi Gorgi H, Safakhah H A, Haghighi S. Anxiolytic effects of the aqueous extracts of spinach leaves in mice. SJKU 2010; 15 (2) :43-50
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-330-fa.html

میلادی گرجی حسین، صفاخواه حسینعلی، حقیقی سپینود. بررسی اثر ضد اضطرابی عصاره آبی برگ اسفناج در موش سوری. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1389; 15 (2) :43-50

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-330-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 15، شماره 2 - ( مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645