بررسی نوع و میزان آلودگی بستنیهای سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن
|
محمد صالح هژیر 1، کیومرث رشیدی ، سید نجمالدین صنوبر طاهائی ، ناصر رشادمنش ، نسرین مفرح2 |
1- ، Saleh.hazhir@muk.ac.i 2- آزمایشگاه مواد غذایی |
|
چکیده: (16327 مشاهده) |
چکیده زمینه و هدف : بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها میباشد و میتواند در صورت آلودگی باعث بروز مسمومیت در بین مصرفکنندگان آن گردد. این مطالعه با هدف تعیین نوع و میزان آلودگی بستنیهای استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن طراحی گردید. روش بررسی : نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و حجم نمونه 170 نمونه بستنی که بطور تصادفی از کلیه تولیدکنندگان بستنی در سطح استان کردستان در شش ماه اول 1384 نمونهبرداری گردید و در شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر توتال کانت، شمارش کلیفرم، اشریشیا کلی و استافیلوکک قرار گرفت. دادههای حاصله وارد محیط نرم افزار SPSS گردید و با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آزمون X2 تحلیل شدند. یافتهها : یافتههای تحقیق نشان داد که 7/1% نمونهها به استاف، 9/2% به اشریشیا کلی، 9/69% آلوده از نظر کلیفرم و 4/68% آلوده از نظر توتال کانت بودهاند. در مجموع 75% نمونهها غیر قابل مصرف بودند. بین رعایت بهداشت فردی متصدیان با میزان آلودگی و همچنین بین وضعیت بهداشت محیط اماکن و میزان آلودگی با 01/0 p< رابطه تائید گردید. نتیجهگیری : با توجه به نتایج حاصل ضروری است مسئولین بهداشتی استان در رعایت بهداشت فردی متصدیان و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع بستنیهای سنتی توجه بیشتری نمایند و در تولید بستنیهای سنتی عمدتاً از شیرهای پاستوریزه استفاده گردد. کلید واژهها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی وصول مقاله: 9/11/84 اصلاح نهایی: 20/2/85 پذیرش مقاله: 27/2/85 |
|
واژههای کلیدی: کلید واژهها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی |
|
متن کامل [PDF 164 kb]
(1763 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1388/11/3 | انتشار: 1384/9/24
|
|
|
|