[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations90445460
h-index3725
i10-index237138

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 10، شماره 3 - ( مجله علمي پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1384 ) ::
جلد 10 شماره 3 صفحات 60-53 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی‌های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن
محمد صالح هژیر 1، کیومرث رشیدی ، سید نجم‌الدین صنوبر طاهائی ، ناصر رشادمنش ، نسرین مفرح2
1- ، Saleh.hazhir@muk.ac.i
2- آزمایشگاه مواد غذایی
چکیده:   (16361 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : بستنی با توجه به مواد تشکیل دهنده آن و نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسمها می‌باشد و می‌تواند در صورت آلودگی باعث بروز مسمومیت در بین مصرف‌کنندگان آن گردد. این مطالعه با هدف تعیین نوع و میزان آلودگی بستنی‌های استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن طراحی گردید.

  روش بررسی : نوع مطالعه توصیفی- تحلیلی و حجم نمونه 170 نمونه بستنی که بطور تصادفی از کلیه تولیدکنندگان بستنی در سطح استان کردستان در شش ماه اول 1384 نمونه‌برداری گردید و در شرایط استاندارد مورد آزمایش از نظر توتال کانت، شمارش کلیفرم، اشریشیا کلی و استافیلوکک قرار گرفت. داده‌های حاصله وارد محیط نرم افزار SPSS گردید و با استفاده از فرمولهای آمار توصیفی و همچنین آزمون X2 تحلیل شدند.

  یافته‌ها : یافته‌های تحقیق نشان داد که 7/1% نمونه‌ها به استاف، 9/2% به اشریشیا کلی، 9/69% آلوده از نظر کلیفرم و 4/68% آلوده از نظر توتال کانت بوده‌اند. در مجموع 75% نمونه‌ها غیر قابل مصرف بودند. بین رعایت بهداشت فردی متصدیان با میزان آلودگی و همچنین بین وضعیت بهداشت محیط اماکن و میزان آلودگی با 01/0 p< رابطه تائید گردید.

  نتیجه‌گیری : با توجه به نتایج حاصل ضروری است مسئولین بهداشتی استان در رعایت بهداشت فردی متصدیان و نظارت بر فرآیند تولید و توزیع بستنی‌های سنتی توجه بیشتری نمایند و در تولید بستنی‌های سنتی عمدتاً از شیرهای پاستوریزه استفاده گردد.

  کلید واژه‌ها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی

  وصول مقاله: 9/11/84 اصلاح نهایی: 20/2/85 پذیرش مقاله: 27/2/85

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها : آلودگی، بستنی، بهداشت فردی
متن کامل [PDF 164 kb]   (1769 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/11/3 | انتشار: 1384/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hazhir M, Rashidi K, Senobar Tahaee S, Reshadmanesh N, Mofareh N. Assessment of the types and rate of contamination in traditional ice-cream in Kurdistan Province and its relationship to environmental and personal health care. SJKU 2005; 10 (3) :53-60
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-230-fa.html

هژیر محمد صالح، رشیدی کیومرث، صنوبر طاهائی سید نجم‌الدین، رشادمنش ناصر، مفرح نسرین. بررسی نوع و میزان آلودگی بستنی‌های سنتی در استان کردستان و ارتباط آن با وضعیت بهداشت فردی و محیط اماکن. مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1384; 10 (3) :53-60

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-230-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( مجله علمي پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645