ایجاد سلولهای القایی پرتوان از سلولهای بنیادی مزانشیمی ورید بند ناف انسان
|
مهداد عبدی1 ، سونا زارع1 ، فردین فتحی2 ، سید هادی انجم روز1 ، جعفر رضایی1 ، جلال رستم زاده1  |
1- دانشگاه علوم پزشکی کردستان 2- دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، farfath@gmail.com |
|
چکیده: (11247 مشاهده) |
زمینه و هدف: در این مطالعه کلنی هایی مشابه کلنی های متشکل از سلولهای القایی پرتوان از سلولهای بنیادی مزانشیمی ورید بند ناف انسان ایجاد شدند.
روش بررسی : در این مطالعه که از نوع تجربی بود با استفاده از آنزیم کلاژناز نوع4، سلولهای بنیادی مزانشیمی از جدار ورید بند ناف استخراج و کشت داده شدند. این سلولها در پاساژ 5 با پلاسمید حاوی ژنهای خودبازسازی سلولهای بنیادی Oct4 و Sox2 به روش الکتروپوریشن ترانسفکت گردیدند. بعد از گذشت 9 روز کلنیهایی شبیه به کلنی های سلولهای پرتوان القایی ظاهر شدند. ماهیت سلولهای مذکور از نظر بیان مارکرهای ویژه سلولهای بنیادی جنینی با استفاده از ارزیابیهای ایمونوسیتوشیمی و بررسی فعالیت آلکالین فسفاتاز بررسی شد.
یافتهها: ارزیابیهای ایمونوسیتوشیمی حاکی از وجود مارکرهای پرتوانی مانند؛ SSEA4،TRA1-60،TRA1-81 و Oct4 و مثبت بودن فعالیت آلکالین فسفاتاز در کلنیهای بدست آمده بود.
نتیجه گیری:نتایج این تحقیق نشان داد که بیان موقت ژنهای خودبازسازی OCT4 و SOX2 منجر به ایجاد کلنیهای مشابه کلنیهای متشکل از سلولهای پرتوان القایی از سلولهای بنیادی مزانشیمی ورید بند ناف می شود.
وصول مقاله :23/2/92 اصلاحیه نهایی:30/4/92 پذیرش:3/6/92 |
|
واژههای کلیدی: سلولهای بنیادی القایی پرتوان، سلولهای بنیادی مزانشیمی ورید بند ناف، بازبرنامهریزی، ژنهای خود بازسازی |
|
متن کامل [PDF 342 kb]
(4494 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/12/25 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1392/12/25
|
|
|
|