تاثیر مکملسازی کوتاه مدت عصارهی سیر بر ظرفیت ضداکسایشیتام، مالوندیآلدهید و لکوسیتهای خون محیطی مردان ورزشکار پس از یک وهله فعالیت هوازی
|
رسول ذکری 1، افشار جعفری2 ، غلامرضا دهقان2 |
1- دانشگاه تبریز ، r_zekri58@yahoo.com 2- دانشگاه تبریز |
|
چکیده: (9963 مشاهده) |
زمینه و هدف: تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر مکملسازی کوتاه مدت عصارهی سیر بر ظرفیت ضداکسایشیتام، مالوندیآلدهید و لکوسیتهای خونی محیطی مردان ورزشکار پس از یک وهله فعالیت هوازی انجام شد.
روش بررسی: 16 مرد ورزشکار داوطلب در یک مطالعه تجربی در دو گروه تصادفی همگن شدهی مکمل عصارهی سیر (700 میلیگرم در روز) و شبهدارو (700 میلیگرم در روز دکستروز) تقسیم شدند. همهی آزمودنیها پس از 14 روز مکملسازی در یک قرارداد ورزشی هوازی روی نوار گردان با 75% اکسیژن مصرفی بیشینه به مدت 30 دقیقه شرکت نمودند. نمونه خونی اولیه در حالت پایه قبل از شروع مکمل سازی،نمونه خونی دوم پس از تکمیل دوره مکمل سازی و نمونه سوم پس از قرارداد ورزشی گرفته شد. دادههای نرمال با استفاده از آزمونهای تحلیل واریانس مکرر، بونفرونی و تی مستقل در سطح معنیداری پنج درصد با نرمافزار SPSS بررسی شدند.
یافتهها: نتایج حاکی است که مصرف 14 روزهی عصارهی سیر قبل از فعالیت ورزشی موجب افزایش معنیداری ظرفیت ضداکسایشی تام پایه میشود (05/0P<). از طرفی، 30 دقیقه فعالیتهوازی به ترتیب باعث کاهش معنیداری ظرفیت ضداکسایشی تام وافزایش معنیدار مالوندیآلدهید و تعداد لکوسیتهای خون محیطی گردید(05/0P<). با این حال، دامنهی تغییرات شاخصهای اکسایشی و التهابی گروه شبهدارو به طور معنیدار بیشتر از گروه مکمل سیر است (05/0P<).
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای حاضر میتوان نتیجه گرفت که احتمالا مکملسازی عصارهی سیر میتواند با افزایش ظرفیتضداکسایشی تام سرم پایه، از تغییرات نامطلوب شاخصهای آسیبهای فشاراکسایشی و التهاب ناشی از انجام فعالیتهای ورزشی هوازی در مردان ورزشکار بکاهد. |
|
واژههای کلیدی: پراکسیداسیون لیپیدی، سیر، ظرفیت ضداکسایشیتام، فعالیت هوازی |
|
متن کامل [PDF 513 kb]
(2664 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1392/2/7 | انتشار: 1392/2/25
|
|
|
|