[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اول سایت مجله::
صفحه اول سایت دانشگاه::
اطلاعات مجله::
اعضای دفتر مجله::
نمایه‌های مجله::
آرشیو مقالات::
راهنمای نویسندگان::
راهنمای داوران::
ثبت نام و ارسال مقاله::
امکانات سایت مجله::
واحد علم سنجی دانشگاه::
مقالات مرتبط::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
نظر شما در مورد مقالات مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان چیست؟
ضعیف
متوسط
خوب
عالی
   
..
شاخص های استنادی مجله

Citation Indices from GS

AllSince 2019
Citations89875404
h-index3725
i10-index235137

 
..
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
AWT IMAGE
..
معاونت تحقیقات و فن آوری
AWT IMAGE
..
SCImago Journal & Country Rank
:: دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 83-77 برگشت به فهرست نسخه ها
خالص سازی پروتئین مهارکننده تریپسین نوع کونیتز از دانه سویا با
یدالله شکیبا ، علی مصطفایی ، شهرام پروانه
چکیده:   (25501 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : پروتئین مهارکننده تریپسین موجود در سویا با داشتن 181 اسید آمینه و دو باند دی سولفیدی تمایل خاصی به آنزیم تریپسین پانکراس دارد. این پروتئین که به میزان قابل توجهی در سویا وجود دارد، مقاومت بالایی در برابر حرارت و مواد شیمیایی از خود نشان می‌دهد. روشهای متعددی مانند ترکیبی از روشهای کروماتوگرافی، کروماتوگرافی جذبی با استفاده از فلزات و استفاده از الکتروفورز برای جداسازی این پروتئین مورد استفاده قرار گرفته است.

  روش بررسی : در این مطالعه ابتدا پودر سویا با متانول چربی‌زدایی شد و بخش باقیمانده در آب دیونیزه عصاره‌گیری گردید. با روش رسوب در نقطه ایزوالکتریک پروتئین‌های ذخیره‌ای محلول حذف گردید. بخش غنی از مهارکننده تریپسین به ستون جذبی وارد شده و پس از شستشوی ستون و خارج نمودن پروتئینهای متصل نشده، مهار کننده تریپسین از ذرات ژل با کاهش دادن pH جدا و از نظر فعالیت و خلوص مورد بررسی قرار گرفت.

  یافته‌ها : بررسی پروتئین بدست آمده در SDS -PAGE خلوص بالای 99 درصد و وزن ملکولی a KD20 را نشان داد. مهارکننده تریپسین در SDS -PAGE در شرایط احیایی و غیر احیایی به صورت یک باند مشابه دیده شد که نشان‌دهنده تک زنجیره‌ای بودن این پروتئین است. اشباع نمودن ستون، افزایش ظرفیت تام ستون و انجام کروماتوگرافی در 8-6= pH بازدهی و خلوص پروتئین بدست آمده را افزایش داد.

  نتیجه‌گیری : به وسیله این روش می‌توان در مدت زمان کم مقادیر قابل توجهی از مهارکننده تریپسین را با خلوص بسیار بالا جداسازی نمود. از ویژگیهای دیگر این روش سادگی، عدم نیاز به دیالیز و یا بافر می‌باشد.

واژه‌های کلیدی: کلید واژه‌ها: سویا، مهارکننده تریپسین، تریپسین، کروماتوگرافی میل ترکیبی
متن کامل [DOC 3226 kb]   (6796 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/1/19 | انتشار: 1386/6/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shakiba Y, , Mostafaie A, Parvaneh S. Purification of Kunitz soybean trypsin inhibitor using affinity chromathography. SJKU 2007; 12 (2) :77-83
URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.html

شکیبا یدالله، مصطفایی علی، پروانه شهرام. خالص سازی پروتئین مهارکننده تریپسین نوع کونیتز از دانه سویا با . مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان. 1386; 12 (2) :77-83

URL: http://sjku.muk.ac.ir/article-1-31-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( مجله علمي دانشگاه علوم پزشكي كردستان 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان Scientific Journal of Kurdistan University of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645